Vabilo na posvet

vabi na posvet

Status v javnem interesu na področju informacijske družbe

v ponedeljek, 17. decembra, od 16. do 18. ure v Rampa Laboratoriju, Kersnikova 4, Ljubljana

Namen posveta je vzpostaviti dialog med nevladnimi organizacijami o izhodiščih za pripravo Pravilnika o določitvi kriterijev za podelitev statusa nevladne organizacije v javnem interesu na področju razvoja informacijske družbe.

Na posvetu bodo predstavljeni predlogi kriterijev za pomembnejše dosežke na področju delovanja NVO in njihovega izkazovanja ter do sedaj ugotovljena odprta vprašanja, ki terjajo pozornost pri pripravi pravilnika. Na posvetu podane pripombe in predlogi bodo smiselno vključeni v končni predlog vsebinskih izhodišč. Predlog bo mreža NVO-VID posredovala Ministrstvu za javno upravo (Direktorat za informacijsko družbo), ki pripravlja predlog pravilnika za javno razpravo.

Predlog izhodišč za posvet je dostopen na povezavi (doc).

Ozadje posveta: aprila 2018 je začel veljati Zakon o nevladnih organizacijah (ZNOrg), ki v 5. odstavku 6. člena določa, da ministri, pristojni za področja, na katerih delujejo nevladne organizacije, podrobneje določijo kriterije za izpolnjevanje pogoja za podelitev statusa NVO v javnem interesu. Status v javnem interesu prinaša za nevladne organizacije pravice kot so uporaba poimenovanja nevladna organizacija v javnem interesu, prednost pri javnih razpisih ter druge spodbude in pravice.

Udeležba na posvetu je brezplačna. Zaradi lažje organizacije prosimo za potrditev udeležbe prek spletne prijavnice https://www.1ka.si/a/192308 do petka, 14. decembra. Program dogodka je dostopen v nadaljevanju.

Dodatne informacije: simon.delakorda@inepa.si, 041 365 529.

PROGRAM POSVETA


16:00-16:10
Izhodišča za kriterije in izkazovanje pomembnejših dosežkov za pridobitev statusa v javnem interesu

  • Simon Delakorda, Mreža NVO za vključujočo informacijsko družbo

16:10‒16:30
Odprta vprašanja v povezavi s kriteriji in izkazovanjem statusa v javnem interesu ter pobude glede pravic, vezanih na status

Pobuda ponudnikom telekomunikacijskih storitev za nižje cene paketov za nevladne organizacije s statusom v javnem interesu.


16:30‒17:30
Razprava med udeleženci posveta


17:30-17:40
Zaključki posveta in nadaljnji koraki v povezavi s pripravo pravilnika


17:40-18:00
Druženje ob zaključku leta


Posvet je organiziran v okviru projekta »Profesionalizacija vsebinske mreže NVO-VID«, katerega sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za sofinanciranje projektov razvoja in profesionalizacije NVO in prostovoljstva.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja