Nalaganje dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Delavnica »Nevladne organizacije kot izvajalci digitalnih javnih storitev«

14. novembra, 2019 @ 16:30 - 18:30

Naraščajoča kompleksnost sodobnih družb odpira nove priložnosti in izzive za storitveno vlogo nevladnih organizacij. Na eni strani se pojavljalo nove družbe potrebe, na drugi strani se krepijo zahteve po racionalizaciji javnega sektorja. Namen dogodka je spodbuditi nevladne organizacije k razmisleku o oblikovanju novih (digitalnih) javnih storitev oz. prevzemanju posameznih javnih funkcij na področju informacijske družbe. Predstavljena bosta analiza potencialov NVO za razvoj ali prenos javnih storitev na področju informacijske družbe ter primer vzpostavitve in izvajanja javne digitalne storitve na področju kulture. V zaključnem delu bomo izmenjali poglede in izkušnje, s katerimi so soočamo nevladne organizacije kot izvajalci digitalnih javnih storitev.

Program

16.30 – 17.00 Potencial NVO za oblikovanje novih javnih storitev ali prenos obstoječih javnih funkcij na področju informacijske družbe (mag. Simon Delakorda, Inštitut za elektronsko participacijo)

17.00 – 17.30 Predstavitev primerov digitalnih javnih storitev Kulturnik.si in Culture.si (Žiga Kranjec, Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost)

17.30 – 18.00 Pogovor o izzivih in potrebah NVO pri vzpostavljanju in izvajanju digitalnih javnih storitev.

Prijava in informacije

Dogodek je namenjen društvom, zasebnim zavodom, fundacijam, zvezam društev, regionalnim stičiščem NVO, vsebinskim mrežam NVO itd., ki razmišljate o vzpostavitvi novih digitalnih javnih storitev oz. digitalizaciji obstoječih in njihovemu prenosu z države na nevladne organizacije.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Zaradi lažje organizacije prosimo za potrditev udeležbe prek spletne prijavnice na tej povezavi do srede, 13. novembra. Število mest je omejeno. Dodatne informacije simon.delakorda@inepa.si, 041 365 529.

Podrobnosti

Datum:
14. novembra, 2019
Ura:
16:30 - 18:30

Prizorišče

CNVOS
Povšetova 37
Ljubljana, 1000
+ Google Map
Telefon
(+386) 1 542 14 22
Poglej Prizorišče spletno stran