Logotip projekta Na-prostem.si

Projekt Na-prostem.si

Šest nevladnih organizacij v Mreži NVO za vključujočo informacijsko družbo je z letom 2022 začelo izvajati projekt »Na-prostem.si: Prosto programje za digitalno vključenost NVO in uporabnikov« (https://www.na-prostem.si/).

Cilj projekta je izboljšati digitalno vključenost ranljivih družbenih skupin in nevladnih organizacij. Aktivnosti projekta obsegajo krepitev digitalnih veščin, distribucijo računalniške opreme, razvoj odprtokodnih e-storitev in pripravo e-vsebin o prostem programju in storitvah. Partnerji projekta bodo oblikovali 12 brezplačnih kakovostnih paketnih izobraževanj za uporabo prosto dostopnih in odprtokodnih orodji, programov in storitev.

Poleg tega bo projekt razvil spletni servis Na-prostem.si, ki bo predstavljal spletno okolje za podporo uporabnikom, krepitev odprtokodne skupnosti, nadaljnji razvoj in izboljševanje prostega programja in rešitev, njihovo slovenjenje ipd.

Projekt je bil izbran na »Javnem razpisu za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021-2023« Ministrstva za javno upravo.

Povezane vsebine