E-storitve za NVO

Brezplačne e-storitve za lažje poslovanje in učinkovitejše delovanje nevladnih organizacij:

Prosto spletno gostovanje.
Osnovni seznam storitev vključuje spletno pošto in možnost ustvarjanja e-poštnih seznamov, oblačno shrambo, sodelovalna okolja za urejanje dokumentov, koledar, klepetalnico (matrix ali irc), sinhronizacijo stikov itd. (Skupnost Kompot).

Programski paket za spremljanje finančnih tokov v NVO.
Programski paket za simulacijo finančnih tokov omogoča uporabnikom učinkovito spremljanje in napovedovanje finančnih tokov v njihovi organizaciji (Inštitut IPAK).

Platforma za skupinsko delo Nextcloud.
Odprtokodna alternativa komercialnim storitvam za dokumente in podatke v oblaku. Mreža NVO-VID uporablja za upravljanje dokumentov svojo namestitev sistema Nextcloud na omrežju ARNES (Društvo LJUDMILA).

Koledar dogodkov NVO na področju informacijske družbe.
Federirana spletna družbena platforma, ki omogoča objavo in promocijo najav dogodkov s strojno berljivimi javnimi feedi na prosti programski platformi oz. se lahko avtomatsko agregirajo tudi na portalu Kulturnik in v okviru deljene infrastrukture omrežja ARNES (Društvo LJUDMILA).


Druge e-storitve za nevladne organizacije:

E-pravnik
Spletna aplikacija za brezplačno in samostojno izdelavo pogodb, pravilnikov in drugih pravnih dokumentov, ki jih nevladne organizacije potrebujejo za svoje delo. Omogoča: Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij.

Ustanovitev in upravljanje NVO
Spletni vodič za društva, zasebne zavode in ustanove. Omogoča: Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij.

Pametni glas NVO
Podpora vključevanju pobud nevladnih organizacij v pripravo lokalnih politik v občinah zasavske in osrednjeslovenske regije. Omogočata: Stičišče NVO osrednje Slovenije in ZLHT – Regionalni center NVO.