Logotip projekta Na-prostem.si

Predstavitveni dogodek Na-prostem.si: Prosto programje za digitalno vključenost NVO in uporabnikov

Mreža NVO-VID in Digitalno središče nevladnih organizacij vabita v imenu konzorcija Na-prostem.si na predstavitev projekta Prosto programje za digitalno vključenost NVO in uporabnikov. Dogodek bo potekal v torek, 6. decembra, ob 11. uri, v dvorani City Hotela v Ljubljani.

Cilj projekta, ki je za svoje izhodišče vzel digitalni prehod v službi človeka, je izboljšati digitalno vključenost nevladnih organizacij in ranljivih družbenih skupin. Aktivnosti projekta obsegajo krepitev digitalnih veščin, distribucijo obnovljene računalniške opreme, razvoj e-storitev in vsebin na področju odprtokodnih in prosto dostopnih programov in storitev.

Dogodek bo tudi priložnost za predstavitev digitalne rešitve Na-prostem.si, ki služi kot spletno podporno okolje za uporabnike, hkrati pa prispeva h krepitvi odprtokodne skupnosti ter nadaljnjemu razvoju in izboljševanju prostega programja in rešitev. Vzpostavljen servis bo deloval kot nacionalna referenčna točka za prosto programje in storitve.

Na dogodku bodo o projektu, spletnem servisu in izobraževanjih za uporabo prosto dostopnih in odprtokodnih orodij, programov ter storitev spregovorili:

  • vodja projekta Maša Malovrh, Beletrina, zavod za založniško dejavnost
  • mag. Simon Delakorda, Inštitut za elektronsko participacijo
  • Luka Frelih, Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost
  • Kristijan Tkalec, RAMPA – Društvo za krepitev potencialov mladih na področju znanosti, umetnosti in tehnologije.

Veselimo se srečanja z vami.

Za več informacij glede dogodka se obrnite na Sabino Janičijević: sabina.janicijevic@beletrina.si ali telefonska številka: 041 537 572.

Prosimo, da svojo udeležbo na dogodku potrdite do petka, 2. 12. 2022, na elektronski naslov: sabina.janicijevic@beletrina.si.

Partnerji projekta Na-prostem.si

Dogodek je organiziran v okviru projekta »Na-prostem.si: Prosto programje za digitalno vključenost NVO in uporabnikov«, ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz naslova javnega razpisa za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021-2023.

Dodaj odgovor