Video oddaja 7: Crowdsourcing – množično izvajanje

Sedma video oddaja o kakovostnem življenju v informacijski družbi govori o crowdsourcing-u. Gre za vrsto aktivnosti, ki povezuje anonimno množico ljudi pri prostovoljnem reševanju nekega izziva. Na takšen način posamezniki združijo pester nabor znanja, izkušenj, talentov in idej ter dosežejo dolgoročno korist za celotno skupnost. V ospredju je torej ideja, da lahko kolektivna inteligenca doseže več kot individualna.

Fenomen, ki največkrat poteka preko spleta, v slovenskem jeziku opisujemo z besednimi zvezami: množično zunanje izvajanje, moč oz. znanje množic, množicanje, in podobno. Najbolj znani primeri crowdsourcinga so Wikipedia, iStockphoto, Linux in Threadless.

O crowdsourcingu so spregovorili:

Oddaja Crowdsourcing – množično izvajanje je del cikla video oddaj na temo informacijske družbe, s katerimi želimo v Mreži nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo na razumljiv in zanimiv način informirati, ozaveščati javnost o aktualnih izzivih in problemih na področju digitalne družbe, ki so neposredno povezani z vsakdanjim življenjem ljudi.

Produkcija: PiNA

Dodaj odgovor