Delavnica “Moderno spletno založništvo” za NVO

V sodelovanju z Zvezo društev Mladinski center Postojna smo 27. septembra izvedli brezplačno delavnico o modernem spletnem založništvu za nevladne organizacije. Spletno založništvo je zelo aktualna tema za vse, ki objavljajo vsebine na spletu, to pa so dandanes praktično vse organizacije.

V prvem delu delavnice smo prikazali osnovne funkcije platforme za spletno založništvo WordPress, spregovorili o osnovnih principih oblikovanja spletnih strani za preglednost in dostopnost ter omenili nekaj primerov dobre prakse.

V drugem delu so udeleženci podali nekaj svojih vprašanj in problemov, na katere smo skušali čim bolj smiselno odgovoriti. Prikazali smo tudi osnove označevalnega jezika HTML in oblikovalskega jezika CSS.

Po zaključku delavnice so se udeleženci strinjali, da bodo pridobljena znanja izboljšala delovanje njihovih organizacij ter da so se izboljšale njihove e-veščine.

Fotogalerija

Fotogalerija dogodka in naslovna slika: Mladinski center Postojna.

Izobraževanje je potekalo v okviru projekta »Profesionalizacija vsebinske mreže nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo (PRO-NVO-VID)«, ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za sofinanciranje projektov razvoja in profesionalizacije NVO in prostovoljstva.

Dodaj odgovor