Vabilo: E-uprava za nevladne organizacije

Mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo v sodelovanju s Stičiščem NVO osrednje Slovenije vabi na dogodek E-uprava za nevladne organizacije, ki bo potekal v sredo, 23. oktobra 2019, od 16.30 do 18.30 ure v Simbioza BTC City Lab, Letališka cesta 3 (spodnja etaža Emporium) v Ljubljani. Namen dogodka je informirati in spodbuditi nevladne organizacije k poenostavitvi poslovanja in komunikacije z državo prek uporabe e-storitev državnih organov ali organov javne uprave.


Vsebina

Udeleženci bodo spoznali e-storitve na državnem portalu eUprava (https://e-uprava.gov.si) in portalu SPOT (e-Vem, http://evem.gov.si/), ki se nanašajo na najpogostejše življenjske situacije nevladnih organizacij kot so registracija društva, prijava javne prireditve, zbiranje prostovoljnih prispevkov itd. Prav tako bo predstavljen postopek pridobitve kvalificiranega digitalnega potrdila za e-poslovanje z državnimi organi ali organi javne uprave


Program

16.30 – 17.30 Najpogosteje uporabljene e-storitve za nevladne organizacije na portalu eUprava in portalu SPOT (e-Vem) ter pridobitev kvalificiranega digitalnega potrdila za NVO (mag. Tatjana Mizori Zupan in Ana Oblak, Direktorat za informacijsko družbo in informatiko na Ministrstvu za javno upravo).

17.30 – 17.50 Izkušnja in koristi uporabe e-storitev za nevladne organizacije na portalu eUprava (Ana Pleško, Simbioza Genesis).

17.50 – 18.10 Izkušnja in koristi za nevladne organizacije pri uporabi podportala E-demokracija (mag. Simon Delakorda, Inštitut za elektronsko participacijo).

18.10 – 18.30 Pogovor o potrebah in predlogih NVO v povezavi z uporabo e-storitev na portalih eUprava in SPOT. Zaključki bodo posredovani Direktoratu za informacijsko družbo in informatiko.


Prijava in informacije

Dogodek je namenjen zaposlenim in prostovoljcem v nevladnih organizacijah (društva, zasebni zavodi, fundacije, zveze društev, regionalna stičišča NVO, vsebinske mreže NVO itd.).

Udeležba na dogodku je brezplačna. Zaradi lažje organizacije prosimo za potrditev udeležbe prek spletne prijavnice na povezavi https://www.1ka.si/a/234715 do torka, 22. oktobra. Število mest je omejeno. Dodatne informacije simon.delakorda@inepa.si, 041 365 529.

Izobraževanje je organizirano v okviru projekta »Profesionalizacija vsebinske mreže nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo (PRO-NVO-VID)«, ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za sofinanciranje projektov razvoja in profesionalizacije NVO in prostovoljstva.

Dodaj odgovor