Zaživel je ČvekiFON – brezplačni klepetalnik za starejše

ČvekiFON je brezplačen telefonski klepetalnik na št. 080 38 07, namenjen starejšim, ki v času epidemije Covid-19 poleg ostalih neprijetnosti doživljajo tudi družbeno izolacijo in si preprosto želijo klepeta s sovrstniki. ČvekiFON je skupni projekt nevladnih organizacij Društva Humanitarček in socialnega podjetja Simbioza Genesis.

Starostniki imajo povečini že tako razrahljane socialne vezi, ki so se s potrebo po omejenem gibanju ponekod povsem prekinile. V času korona virusa je tako nastalo precej manjših lokalnih ponudnikov pogovorov z osamljenimi starostniki. Vendar so ob terenskem delu v Humanitarčku in v Simbiozi ugotovili, da starostnike pogovori s prostovoljci sicer zaposlijo, a le za kratek čas.

ČvekiFON je prvi in edini tovrstni brezplačni klepetalnik starejši s starejšimi, ki

  • je povsem enostaven (samo pokliči 080 38 07 in sledi navodilom);
  • povsem brezplačen (brez skrbi lahko klepetate ure in ure);
  • povsem varen (številka klicatelja in klicočega je skrita);
  • deluje 7 dni v tednu med 8.00 – 20.00 (tudi ob vikendih).

ČvekiFON je skupni projekt Simbioze in Humanitarčka, projekta pa ne bi bilo brez sodelovanja glavnega telekomunikacijskega partnerja A1. K projektu so se pridružili tudi ostali operaterji – Telekom Slovenije, T-2, Telemach, Novatel, Softnet in Detel. Projekt je podprlo tudi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki je projekt prepoznalo kot projekt nacionalnega pomena.

Dodatne informacije so dostopne na www.cvekifon.com.

Dodaj odgovor