Vabilo: Prihodnost digitalne preobrazbe v Evropi

Kakšno digitalno preobrazbo Evrope si želimo? European Citizen Action Service (ECAS), Konzorcij vsebinskih mrež NVO Slovenije in Mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo (NVO-VID) vabijo na spletni dogodek, na katerem bomo naslovili posledice digitalizacije in poiskali odgovore na izzive, ki jih le-ta prinaša za različna področja družbe. Dogodek, ki se navezuje na razprave v okviru Konference o prihodnosti Evrope in Predsedovanja Slovenije Svetu EU, bo potekal v sredo, 6. oktobra, od 14h do 15.30h.

Deležniki civilne družbe in odločevalci bodo vprašanje sedanjih in prihodnjih politik ter ukrepov digitalne preobrazbe v Evropi obravnavali z vidika digitalne demokracije, digitalnega izobraževanja, digitalnih pravic in digitalne varnosti.

Dogodek predstavlja del širše razprave o omenjenih področjih digitalne preobrazbe v okviru Konvencije civilne družbe o prihodnosti Evrope, ki poteka prek spletne platforme. Zainteresirane organizacije lahko na platformi objavijo svoje predloge in zamisli o prednostnih nalogah, na katere bi se morala Evropska unija osredotočiti okviru evropske digitalne preobrazbe.

Skupina za digitalno preobrazbo pri Konvenciji civilne družbe bo prek spletne platforme zbrane predloge organizacij civilne družbe vključila v politike EU, ki se izvajajo v okviru strategije “Evropa, pripravljena na digitalno dobo“. Cilj strategije je okrepiti digitalno suverenost EU in določiti standarde na področju podatkov, tehnologije in infrastrukture, z jasnim poudarkom na izobraževanju, etiki, temeljnih pravicah in evropskih vrednotah.


Program dogodka (dogodek bo potekal v angleškem jeziku)

14.00 Uvodni pozdrav

14.10 Uvodni poudarki govorcev

Uvod v razpravo Konvencije civilne družbe o prihodnosti Evrope na temo digitalne preobrazbe (moderator Klemen Balanč, Mreža MaMa).

14.25 Predstavitev prvih rezultatov Skupine za digitalno preobrazbo

  • Elisa Lironi, koordinatorica področja Evropska demokracija, ECAS

14.35 Vprašanja za govorce
Moderatorka Assya Kavrakova, izvršna direktorica ECAS

14.55 Razprava z občinstvom

15.15 Sklepne misli in zaključki

  • Helmut Scholz, poslanec Evropskega parlamenta, Levica (DE), Izvršni odbor Konvencije civilne družbe o prihodnosti Evrope

15.30 Zaključek dogodka

Spletni dogodek bo potekal v angleškem jeziku. Organizatorji dogodka prosijo za potrditev udeležbe prek spletnega obrazca na povezavi https://docs.google.com/forms/d/1xDeJeD3uTxrfFfXt6Sv2BrJ0rvN58GkiT9eoaCJu710/viewform?edit_requested=true do torka, 5. oktobra.

Vabilo (SLO)
Vabilo (ENG)

Lepo vabljeni!

Dodaj odgovor