Predstavitev projektov NVO na “Feel the Future 2.0”

Nevladne organizacije v Mreži NVO-VID smo v okviru strokovnega programa na sejmu »Feel the Future 2.0« predstavile v sklop projektov Digitalne tehnologije v službi človeka, ki se nanašajo na družbene vidike digitalizacije in v ospredje postavljajo človeka oz. uporabnika.

Socialna vključenost, aktivno državljanstvo in vzpostavljanje zaupanja v digitalne tehnologije so pogoji za dostopno in odprto informacijsko družbo. Projekti nevladnih organizacij so predstavili digitalizacijo izven prevladujoče paradigme digitalnega trga ter izpostavili inovativne pristope, vključevalno vlogo in izobraževalni pomen nevladnih organizacij pri izboljševanju kakovosti življenja v digitalni družbi.

V okviru sklopa Digitalne tehnologije v službi človeka so bili predstavljeni naslednji projekti / aktivnosti nevladnih organizacij:

Digitalne tehnologije in izobraževanje (dr. Stanko Blatnik, IPAK Inštitut za simbolno analizo in razvoj informacijskih tehnologij),

Pametni glas NVO – e-participacija občanov na lokalni ravni (Tjaša Bajc, Stičišče NVO Osrednje Slovenije in mag. Simon Delakorda, Inštitut za elektronsko participacijo),

Spletna dostopnost: od zakonske obveze do certifikata (Maša Malovrh, Zavod Beletrina),

Digitalna transformacija državne uprave (Jure Trbič, Zavod za upravno poslovanje).

Fotogalerija dogodka je objavljena na Facebook profilu Mreže NVO-VID.

Dodaj odgovor