Pridružite se evropski akciji Teden digitalnih veščin!

Vabljeni k sodelovanju v vseevropski digitalni kampanji o ozaveščanju o digitalnih veščinah za večjo vključenost in zaposlovanje ALL DIGITAL WEEK 2019. Teden ALL DIGITAL, ki bo potekal med 25. in 31. marcem, je osrednja pobuda evropske mreže ALL DIGITAL, v Sloveniji pa poteka pod okriljem Simbioza Genesis, socialnega podjetja v sodelovanju s partnerji.

Vseevropska digitalna kampanja o ozaveščanju o digitalnih veščinah poteka v kompetentnih centrih, knjižnicah, šolah, centrih in nevladnih organizacijah po Evropi. Vsako leto združuje 100 tisoč Evropejcev prek spletnih ali praktičnih dogodkov na temo digitalne transformacije in njenih učinkov.

Letošnji teden ALL DIGITAL izziva in poziva Evropejce k učenju, sodelovanju, deljenju ter so-ustvarjanju več tisoč dogodkov in aktivnosti, ki nagovarjajo digitalno transformacijo in njene učinke. Kampanja pošilja močno sporočilo vsej javnosti, da so potrebni aktivni koraki za razumevanje digitalne transformacije, saj nam samo tako lahko le-ta koristi. Prav zato je nujno učenje nove medijske pismenosti in digitalnih veščin ter razvoj prilagodljivega razmišljanja.

V kampanji lahko sodelujete na več načinov:

– kot organizator dogodka: vpišite svoj dogodek na mrežo in sodelujte z nami oz. ga pošljite nam in z veseljem ga bomo vpisali za vas;

– kot podpornik: delite naše novice o All Digital Week prek prek www ali prek Facebook objav;

– kot udeleženec: preverite, kaj se dogaja na http://alldigitalweek.eu in izrazite svojo podporo kampanji;

– pobrskajte po zanimivih člankih in prispevkih tudi prek portala Unite-IT http://www.unite-it.eu/;

Kampanji se kot podpornik pridružuje tudi Mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo (NVO-VID).

Vse podrobnejše informacije so na voljo na https://www.e-simbioza.com/alldigitalweek in e-naslovu brigita.dane@simbioza.eu.

Dodaj odgovor