Vabilo: Nevladne organizacije kot izvajalci digitalnih javnih storitev

Mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo vabi na dogodek Nevladne organizacije kot izvajalci digitalnih javnih storitev, ki bo potekal v četrtek, 14. novembra 2019, od 16.30 do 18.00 ure na CNVOS, Povšetova ulica 37 (sejna soba 4. nadstropje) v Ljubljani. Namen dogodka je spodbuditi nevladne organizacije k razmisleku o oblikovanju novih (digitalnih) javnih storitev oz. prevzemanju posameznih javnih funkcij na področju informacijske družbe.


Vsebina

Naraščajoča kompleksnost sodobnih družb odpira nove priložnosti in izzive za storitveno vlogo nevladnih organizacij. Na eni strani se pojavljalo nove družbe potrebe, na drugi strani se krepijo zahteve po racionalizaciji javnega sektorja. Na dogodku bosta predstavljena analiza potencialov nevladnih organizacij za razvoj ali prenos javnih storitev na področju informacijske družbe ter primer vzpostavitve in izvajanja javne digitalne storitve na področju kulture. V zaključnem delu bomo izmenjali poglede in izkušnje, s katerimi so soočamo nevladne organizacije kot izvajalci digitalnih javnih storitev.


Program

16.30 – 17.00 Potencial NVO za oblikovanje novih javnih storitev ali prenos obstoječih javnih funkcij na področju informacijske družbe (mag. Simon Delakorda, Inštitut za elektronsko participacijo)

17.00 – 17.30 Predstavitev primerov digitalnih javnih storitev Kulturnik.si in Culture.si (Žiga Kranjec, uni. dipl. inž. rač. in inf., Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost)

17.30 – 18.00 Pogovor o izzivih in potrebah NVO pri vzpostavljanju in izvajanju digitalnih javnih storitev.


Prijava in informacije

Dogodek je namenjen društvom, zasebnim zavodom, fundacijam, zvezam društev, regionalnim stičiščem NVO, vsebinskim mrežam NVO itd., ki razmišljate o vzpostavitvi novih digitalnih javnih storitev oz. digitalizaciji obstoječih in njihovemu prenosu z javnega sektorja na nevladne organizacije.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Zaradi lažje organizacije prosimo za potrditev udeležbe prek spletne prijavnice do srede, 13. novembra. Število mest je omejeno. Dodatne informacije simon.delakorda@inepa.si, 041 365 529.

Naslovna slika: Balázs Kétyi (Unsplash).

Izobraževanje je organizirano v okviru projekta »Profesionalizacija vsebinske mreže nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo (PRO-NVO-VID)«, ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za sofinanciranje projektov razvoja in profesionalizacije NVO in prostovoljstva.

Dodaj odgovor