Delavnica “Sodobne spletne strani – ogledalo NVO”

V sodelovanju z ZLHT – regionalnim centrom NVO smo v Društvu Ljudmila 6. novembra izvedli brezplačno delavnico o modernem spletnem založništvu za nevladne organizacije v Trbovljah.

Večina udeležencev delavnice je že imela spletna mesta za svoje nevladne organizacije, a so bila ta precej zastarela in nerodna za posodabljanje. Zato so jih zanimale boljše, modernejše možnosti urejanja spletnih strani. Spregovorili smo o sistemih za upravljanje vsebin (CMS – Content Management Systems) na splošno in nato v praksi pogledali urejanje spletne strani v WordPress. Med možnostmi gostovanja spletnih strani za nevladne organizacije smo govorili o storitvah zavoda ARNES.

Udeleženci delavnice so se seznanili tudi s konceptom ločevanja vsebine in oblike spletnih strani ter o uporabi tehnologije CSS (Cascading Style Sheets), ki imogoča očinkovito in moderno oblikovanje strani po oblikovalskih predlogah.

Fotogalerija

Fotogalerija dogodka in naslovna slika: ZLHT – Regionalni center NVO.

Izobraževanje je potekalo v okviru projekta »Profesionalizacija vsebinske mreže nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo (PRO-NVO-VID)«, ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za sofinanciranje projektov razvoja in profesionalizacije NVO in prostovoljstva.

Dodaj odgovor