Delavnica “Dostopna računalniška oprema za NVO”

V sodelovanju z Zavodom MISSS smo IPAK inštitut in Društvo Ljudmila izvedli brezplačno delavnico o dostopni računalniški opremi za nevladne organizacije. Dogodek je potekal 13. novembra v prostorih Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje (Vila Rožle).

V prvem delu je Matjaž Medvešek iz Zavoda MISSS predstavil možnosti za pridobitev zelo ugodnih licenc za komercialno programsko opremo za nepridobitne organizacije. V donacijski shemi TechSoup sodeluje vrsta ponudnikov, med njimi Microsoft, Adobe, Autodesk in drugi. Upravičene organizacije lahko pridobijo licence za vrhunsko programsko opremo po precej znižanih cenah.

V drugem delu je Žiga Kranjec iz Društva Ljudmila predstavil prosto dostopno programsko opremo za nevladne organizacije, ki je uporabna tako za pisarniško delo kot za različne projektne aktivnosti. Sledila je diskusija o smislih in izzivih uporabe le-te z ugotovitvijo, da je bolj kot nizka cena pomembna neodvisnost od ponudnika.

Fotogalerija

Fotogalerija: https://www.facebook.com/ipaak2019/posts/755399534921613 (IPAK Inštitut). Naslovna slika: Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost.

Izobraževanje je potekalo v okviru projekta »Profesionalizacija vsebinske mreže nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo (PRO-NVO-VID)«, ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za sofinanciranje projektov razvoja in profesionalizacije NVO in prostovoljstva.

Dodaj odgovor