Teden digitalnih veščin 2020: učite se preko spleta

Simbioza Genesis, nacionalni partner kampanje All Digital Week 2020 – Teden digitalnih veščin 2020, poziva in vabi, da se letos preko spleta naučite vsaj ene digitalne veščine. Priporočene sezname za učenje digitalnih veščin najdete na povezavi https://alldigitalweek.eu/stay-home-digital-toolkit/.

Morda se naučite opraviti videoklic, retuširati fotografije, narediti tabelo v Excelu, se naučite dober Word trik oziroma kako razlikovati informacije od dezinformacij na spletu. Morda se odpravite na vaš prvi obisk virtualnega muzeja, se pridružite drugim v prepevanju, se udeležite spletnega seminarja itd. Vaše na novo usvojeno znanje objavite na družabnem omrežju in označite s ključno besedo #Learn1ThingDigital ter delite.

Mreža All Digital je zbrala različne sezname in povezave na globalni ravni, ki vam bodo pomagale pri učenju digitalnih veščin. Digitalne veščine bodo povečale vaše znanje in zavedanje o številnih možnostih, ki vam jih prinaša varna uporaba interneta in drugih informacijsko-komunikacijskih tehnologij. Socialno podjetje Simbioza Genesis bo v Tednu digitalnih veščin na Simbioza Facebook strani objavljala video vodiče s poučnimi vsebinami ter druge relevantne vsebine in povezave.

Digitalno znanje, ki nam omogoča informiranje, komunikacijo, reševanje nastalih izzivov pri delu in vsakdanjem življenju, potrebujemo vsi. Težke razmere, s katerimi se trenutno soočamo zaradi pandemije koronavirusa COVID-19, to dejstvo samo še potrjujejo. Žal pa podatki o dejanski uporabi informacijsko-komunikacijskih tehnologij oziroma znanju digitalnih veščin v Evropi in posledično tudi v Sloveniji niso najbolj spodbudni. Kar 43 odstotkov vseh Evropejk in Evropejcev namreč nima osnovnih digitalnih veščin, 35 odstotkov evropske delovne sile ima nezadostno znanje digitalnih veščin, 17 odstotkov vseh prebivalcev Evrope ni še nikoli uporabilo spleta, 49 odstotkov jih ni še nikoli preverilo informacij preko spleta.

Zato vljudno vabljeni, da se aktivno pridružite Tednu digitalnih veščin tudi vi, zatorej “Ostanite doma in se učite online.”

Več informacij o kampanji Teden digitalnih veščin 2020: učite se preko spleta je dostopnih na spletni strani socialnega podjetja Simbioza Genesis.

Naslovna slika: All Digital Week.

Dodaj odgovor