Jabolko navdiha akciji Nihče brez

Predsednik Republike Slovenije je sodelavkam in sodelavcem akcije Nihče brez podelil priznanje Jabolko navdiha. Ekipa prostovoljk in prostovoljcev v akciji Nihče brez pomaga šolarjem, ki so brez ustrezne računalniške opreme za sodelovanje pri pouku na daljavo. Od marca 2020 so za šolarje pripravili prek tisoč računalnikov, tako da so jih obnovili in nanje naložili ustrezno programsko opremo. Računalnike nato posredujejo šolam, te pa svojim učencem in dijakom. Akcijo izvajata Zavod Vsak in društva Duh časa s podporo še dveh nevladnih organizacij Zveze prijateljev mladine Slovenije in Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.

V Mreži nevladnih organizacija za vključujočo informacijsko družbo smo ponosni in veseli, da sta priznanje prejeli naši članici Zavod Vsak in društvo Duh časa (projekt Računalniki za socialno ogrožene). Iskrene čestitke!

Vabljeni k ogledu dodatnih vsebin o akciji Nihče brez na naslednjih spletnih povezavah:

Jabolko navdiha akciji Nihče brez (Vsak.si, 25. marec 2021).

Predsednik republike vročil priznanje jabolko navdiha “herojem korone” po izboru bralk in bralcev slovenskih regionalnih spletnih medijev (Urad predsednika Republike Slovenije, 25. marec 2021).

Več kot tisoč odsluženim računalnikom vdihnili življenje za učence brez dostopa do pouka na daljavo (Ljubljanainfo.com, 27. januar 2021).

Naslovna slika: Vsak.si (fotografija: Urad predsednika Republike Slovenije).


Povezave vsebine

Dodaj odgovor