Izobraževanje “WordPress osebno: kako vzpostaviti in urejati vašo spletno stran”

V sodelovanju s Stičiščem Iskra in Društvom PINA ter Mrežo NVO-VID smo v Društvu Ljudmila 9. junija izvedli izobraževanje o modernem spletnem založništvu. Izobraževanje je potekalo na daljavo preko interneta, z uporabo platforme Jitsi, ki jo gosti ARNES.

Cilj delavnice je bil predstaviti osnovne principe in prakse kako zasnovati spletno mesto, da dobro deluje na mobilnih in namiznih okoljih, ter spoznati nekaj primerov uporabe jezika HTML in CSS.

Delavnice se je udeležilo 10 ljudi, ki so uvodoma spoznali sisteme za upravljanje vsebin (CMS – Content Management Systems) na splošno. Nato so v praksi pogledali popularen in enostaven sistem za upravljanje spletnih strani WordPress, njegovo osnovno uporabo in nekatere bolj uporabne vtičnike.

Večina udeležencev delavnice še ni imela svojega spletna mesta. Glavni poudarek je zato bil na osnovnih principih, na katerih sloni spletno založništvo in ki so uporabni za vse vrste spletnih mest.

Vprašanja udeležencev so bila zelo konkretna, npr. kako v nastavitvah urediti, da se prikažejo določene vsebine vedno na vrhu strani, kako urediti večjezičnost, priprava spletnih prijav in obrazcev ter zbiranje teh podatkov, itd.

Udeleženci so na koncu srečanja izrazili veliko zadovoljstvo nad izvedbo delavnice in tudi željo, da bi tudi v prihodnje organizirali delavnice s podobnimi vsebinami in tudi nadaljevalno delavnico WordPressa.

Dodaj odgovor