Storitve Arnes za nevladne organizacije

Zavod Arnes že več kot 25 let svojim uporabnikom ponuja vrsto infrastrukturnih omrežnih storitev. Glavni uporabniki so akademske in raziskovalne, kulturne in druge nepridobitne organizacije, kot so univerza, šole, knjižnjice, instituti… Svoje storitve Arnes nudi tako upravičenim organizacijam kot tudi posameznikom.

Video predstavitev javnega zavoda Arnes

Pogoji uporabe

Do dostopa in uporabe omrežja Arnes so lahko upravičene tako organizacije kot posamezniki. Pri organizacijah je zanimivo predvsem povezovanje lokalnega omreža z omrežjem Arnes, za individualne uporabnike pa bodo bržkone bolj zanimive storeitve kot splet, pošta, strežniki.

Individualni uporabniki, upravičeni do uporabe so med drugim kulturniki, športniki, učitelji in učenci, invalidi…

Za podrobnejše informacije poglejte stran na Arnes: Kriteriji upravičenosti do Arnesovih storitev in naročanje in upravljanje storitev omrežja ARNES.

Uporabniška imena

AAI (Authentication and Authorization Infrastructure) je poenoten način avtentikacije dostopa do posameznih storitev. Za uporabo večine storitev boste tako potrebovali AAI račun, ki ga lahko dobijo vsi upravičeni uporabniki.

Po dodelitvi dostopa boste od Arnesa po navadni pošti prejeli pismo z naslovi, uporabniškim imenom in geslom, ki ga skrbno shranite.

Arnes Splet

Arnes Splet je storitev, ki uporabnikom omogoča enostavno izdelavo spletnih mest na odprtokodni platformi za spletno založništvo WordPress. Za posodabljanje sistema in rezervne kopije (backup) skrbi Arnes.

Arnes Video

Arnes Video je portal, kjer lahko na spletu objavljate svoje videovsebine.

Dodaj odgovor