Izbran predstavnik Mreže NVO-VID v Strokovnem svetu za trajnostni razvoj javne uprave

Članske organizacije v Mreži nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo (NVO-VID) smo v postopku izbora predstavnika/ce mreže v Strokovnem svetu za trajnostni razvoj javne uprave (izvorno Strateški svet za modernizacijo in regulacijo upravnega poslovanja) večino glasov namenile Matiji Šukljetu iz Društva uporabnikov Linuxa Slovenije – LUGOS.

Matija Šuklje je prejel 13 glasov članic v Mreži NVO-VID od skupaj 25 (1 glas je bil neveljaven, 1 glas pa vzdržan). Postopek izbora je potekal na podlagi Pravilnika o postopku sprejemanja odločitev v Mreži NVO-VID.

Predstavnik Mreže NVO-VID bo v skladno s sklepom Delovne skupine za prosto programje in storitve obveščal članice mreže o svojem delu in jih vključeval v delovanje strokovnega sveta.

Prva seja Strokovnega sveta za trajnostni razvoj javne uprave je potekala 13. januarja 2023. Matija Šuklje je bil imenovan v delovno skupino za regulacijo upravnih postopkov in digitalizacijo upravnega poslovanja. Delovna skupina se bo srečevala enkrat mesečno.

Naslovna slika: Ministrstvo za javno upravo.

Dodaj odgovor